System message

Bartók Tavasz Debrecenben is

Bartók Tavasz Debrecenben is

Április 1-től 17 napon át Budapesten, április 21-től pedig Miskolcon, Győrben, Debrecenben, Pécsett és Szegeden várja izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal a közönséget a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek.

„Bartók Béla alakja, kreativitása, szellemisége kiapadhatatlan inspirációt nyújt ma is. »Csak tiszta forrásból« – hangzik egyik legfontosabb gondolata, amely a 21. század emberének is rengeteget jelent. Miből merítünk? Mi az, ami meghatároz minket? Hogyan újulunk meg, hogyan lesz friss, érvényes, amit létrehozunk? Keresni a tiszta forrást, értelmezni és feldolgozni örökségünket, hozzáilleszteni jelenünket: egyre fontosabbá váló küldetés! A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében arra vállalkozunk, hogy megmutassuk, milyen lenyűgöző tehetséggel teszik ezt korunk legkiválóbb művészei számtalan műfajban, a komolyzenétől a jazzen, a képzőművészeten, a világ- és könnyűzenén át a táncművészetig” – mondta el Káel Csaba, a fesztivált szervező Müpa vezérigazgatója Bartók Béla 141. születésnapján, kiemelve, hogy a világhírű zeneszerzőnk nevét viselő összművészeti fesztivál idén Budapest mellett az ország több nagyvárosában is színes programkínálattal várja a látogatókat.

Április végén és május elején Debrecen, Győr és Miskolc gazdag programmal várja a fesztiválozókat: érkezik a jazz kubai legendája, Arturo Sandoval, a briliáns mexikói tenor, Ramón Vargas, a nagyszerű hegedűművész, Maxim Vengerov, a vertikális tánc amerikai úttörői, a BANDALOOP, a világhírű zenész-komikus duó, Igudesman & Joo, a debreceni Kodály Filharmonikusokkal színpadra lépő Szergej Krilov, a hazai könnyűzenei színtér legizgalmasabb dalszerzői-énekesei, Ohnody, Дeva, Saya Noé és Drimba Cristina, a Győri Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Ritmo Piknik keretében pedig többek közt Sena, a Bohemian Betyars, a Los Orangutanes, Paár Julcsi, a MORDÁI, a Dresch Mihály Ballance Trio, Napfonat és a Pannonia Allstars Ska Orchestra bűvöli majd el és perdíti táncra a közönséget.

forrás: bartoktavasz.hu

A debreceni programokat ide kattintva tekinthetik meg!

 

A Kodály Filharmonikusok Debrecen a fesztivál programjában három koncert alkalmával vesz részt:

 

2022. április 8. 19:30

Tiszta forrás
Összművészeti est Bartók magyar és arab gyűjtései nyomán

Müpa — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyvásárlás itt!

Közreműködik: Guessous Mesi – ének, Szlama László – furulya, schalmei, koboz, ének, Boros Gerzson Dávid – darbuka, bendir, tapan, ének, Smuk Tamás – darbuka, bendir, Győri Balett, a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara, Kodály Filharmonikusok Debrecen
Vezényel: Fekete-Kovács Kornél, Kollár Imre

Zene: Fekete-Kovács Kornél, Erdélyi Péter
Zenei szerkesztő: Gőz László, Pál István Szalonna
Animáció: Bordos László Zsolt
Koreográfus: Ágfalvi György, Mihályi Gábor, Velekei László
Rendező: Káel Csaba

  

2022. április 30. 19:30

Szergej Krilov (hegedű) és a Kodály Filharmonikusok Debrecen

Debrecen, Kölcsey Központ — Nagyterem

Jegyvásárlás itt!

2022. május 1. 19:30 

Szergej Krilov (hegedű) és a Kodály Filharmonikusok Debrecen

Győr, Olimpiai Sportpark — Multicsarnok

Jegyvásárlás itt!

Műsor:

Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen
Mendelssohn: e-moll hegedűverseny, op. 64
Bartók: 1. rapszódia, Sz. 87, BB 94
Weiner: Szvit (Magyar népi táncok), op. 18

Közreműködik: Szergej Krilov / Kodály Filharmonilusok Debrecen / Vezényel: Kollár Imre

Szergej Krilov napjaink ünnepelt hegedűművésze, rangos koncerttermek és zenekarok visszatérő vendége. Játékának pezsgő, eleven muzikalitását, költői intenzitását, varázslatos hangzását a magyar közönség is megcsodálhatta már. Szívesen vállal karmesteri feladatokat is, és gyakran hegedűjáték közben irányítja muzsikustársait. 2008 óta a Litván Kamarazenekar művészeti vezetőjeként a barokktól a kortárs zenéig sokféle stílusban és műfajban bizonyította páratlan klasszisát. Olyan zenekarok visszatérő vendége, mint az Orosz Nemzeti Zenekar, a Filarmonica della Scala, az Orchestre Philharmonique de Radio France vagy a Budapesti Fesztiválzenekar, olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Mihail Pletnyov, Jukka-Pekka Saraste, Vaszilij Petrenko, Vladimir Jurowski, Valerij Gergiev vagy Marin Alsop. A Bartók Tavasz debreceni és győri koncertjein Kollár Imre és a Kodály Filharmonikusok partnereként, Bartók és Mendelssohn népszerű kompozícióinak szólistájaként lép színpadra.

Szergej Krilov

További híreink

Új jegypénztárunkban hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között várjuk a jegyekért, bérletekért érkezőket és a hangversenyek iránt érdeklődőket.

Komolyzenei nagykoncert Debrecen főtéren, kóruskoncert a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, zenélő belvárosi terek és Egy kis éji zene – idén augusztus 15-én lesz a Klasszikusok Éjszakája!

A Debreceni Ünnepi Játékok keretében a Coopera ünnepi gálakoncerttel kíván tisztelegni a magyar zene atyja, Kodály Zoltán előtt, a háromszoros Kossuth-díjas, valamint kiváló művész címmel kitüntetett magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató születésének 140. évfordulója alkalmából.

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.