Rendszerüzenet

Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika

Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika

Az evés-ivás évszázadok óta szoros kapcsolatban áll az énekléssel, tánccal, muzsikával. A piaci árusok kiáltozását már a reneszánszban dalba foglalták éppúgy, mint a víg lakomákat, a jó borokat, tósztokat, vagy a jeles étkeket. Ínyenc zeneszerzőkről is sokat hallhatunk, énekelt receptekből azonban bizonyára nem sokan tudnának idézni. A Kodály Kórus a következő koncertjére – amely február 21-én a Kölcsey Központ Báltermében lesz – ezért válogatott össze egy kosárravalót a zeneirodalom gasztronómiához kapcsolódó nyalánkságaiból az omlett énekelt receptjétől a boszorkánykonyháig. És ha netalán a karneváli hangulatban a közönség megszomjazna, a végén még egy „nemcsakhallható” de ízlelhető csemegébe is belekóstolhat a hangverseny végén…

 

Bővebb információk és jegyvásárlás IDE kattintva.

További híreink

Újra a cívisváros ad otthont a világ egyik legrangosabb zenei rendezvényének, a Jeunesses Musicales Hungary és a Kodály Filharmónia Debrecen szervezésében megvalósuló Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenynek!

Hagyományaihoz híven megtartottuk zenés évadzáró ünnepségünkbet a Hal közben. Természetesen ez az év sem telhetett el elismerések nélkül. Művészeink kimagasló szakmai teljesítményét Rubányi, Komlóssy, Gyulás-György és Nívó-díjak átadásával méltányoltuk.

A(z) Kodály Kórus Debrecen oldalon az üzemeltető süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi szabályzat rendelkezései szerint. A süti fájlok a számítógépén tárolódnak.