Rendszerüzenet

Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika

Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika

Az evés-ivás évszázadok óta szoros kapcsolatban áll az énekléssel, tánccal, muzsikával. A piaci árusok kiáltozását már a reneszánszban dalba foglalták éppúgy, mint a víg lakomákat, a jó borokat, tósztokat, vagy a jeles étkeket. Ínyenc zeneszerzőkről is sokat hallhatunk, énekelt receptekből azonban bizonyára nem sokan tudnának idézni. A Kodály Kórus a következő koncertjére – amely február 21-én a Kölcsey Központ Báltermében lesz – ezért válogatott össze egy kosárravalót a zeneirodalom gasztronómiához kapcsolódó nyalánkságaiból az omlett énekelt receptjétől a boszorkánykonyháig. És ha netalán a karneváli hangulatban a közönség megszomjazna, a végén még egy „nemcsakhallható” de ízlelhető csemegébe is belekóstolhat a hangverseny végén…

 

Bővebb információk és jegyvásárlás IDE kattintva.

További híreink

Az eseményre belépők már kaphatók, december 23-ig kedvezményes áron.

Muszorgszkij és Rimszkij-Korszakov operái kiállítás.

A 2019-es évben, melyet Oroszországban a színház évének nyilvánítottak, két zeneszerző kerek évfordulója kerül megünneplésre – Modeszt Petrovics Muszorgszkij (1839–1881) születésének 180. és Nyikolaj Andrejevics Rimszkij-Korszakov (1844–1908) születésének 175. évfordulója. A három esemény tiszteletére az Orosz Nemzeti Zenei Múzeum egy kiállítást állított össze, mely Magyarországon, Debrecenben is bemutatkozik.

Kollár Imre karmester a kilencvenes évek közepétől 12 éven át töltötte be a Debreceni Filharmonikusok zeneigazgatói posztját. 2019 augusztusában tért vissza, immár a Kodály Filharmónia Debrecen égisze alatt működő együtteshez Somogyi-Tóth Dániel igazgató-művészeti vezető felkérésére.

A(z) Kodály Kórus Debrecen oldalon az üzemeltető süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi szabályzat rendelkezései szerint. A süti fájlok a számítógépén tárolódnak.