Rendszerüzenet

Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika

Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika

Az evés-ivás évszázadok óta szoros kapcsolatban áll az énekléssel, tánccal, muzsikával. A piaci árusok kiáltozását már a reneszánszban dalba foglalták éppúgy, mint a víg lakomákat, a jó borokat, tósztokat, vagy a jeles étkeket. Ínyenc zeneszerzőkről is sokat hallhatunk, énekelt receptekből azonban bizonyára nem sokan tudnának idézni. A Kodály Kórus a következő koncertjére – amely február 21-én a Kölcsey Központ Báltermében lesz – ezért válogatott össze egy kosárravalót a zeneirodalom gasztronómiához kapcsolódó nyalánkságaiból az omlett énekelt receptjétől a boszorkánykonyháig. És ha netalán a karneváli hangulatban a közönség megszomjazna, a végén még egy „nemcsakhallható” de ízlelhető csemegébe is belekóstolhat a hangverseny végén…

 

Bővebb információk és jegyvásárlás IDE kattintva.

További híreink

Február 23-án a Kodály Filharmónia Debrecen báli koncertjén hallhatjuk a Kossuth- Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas operaénekesnőt több féle műfajban is előadni.

Az evés-ivás évszázadok óta szoros kapcsolatban áll az énekléssel, tánccal, muzsikával. A piaci árusok kiáltozását már a reneszánszban dalba foglalták éppúgy, mint a víg lakomákat, a jó borokat, tósztokat, vagy a jeles étkeket.

2019. február 23-án első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal tartjuk meg „Ma éjjel táncolnék” című báli koncertünket két együttesünk, a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus közreműködésével. Az estélyről Somogyi-Tóth Dániel igazgató-művészeti vezetővel beszélgettünk.

A(z) Kodály Kórus Debrecen oldalon az üzemeltető süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi szabályzat rendelkezései szerint. A süti fájlok a számítógépén tárolódnak.