Rendszerüzenet

Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika

Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika

Az evés-ivás évszázadok óta szoros kapcsolatban áll az énekléssel, tánccal, muzsikával. A piaci árusok kiáltozását már a reneszánszban dalba foglalták éppúgy, mint a víg lakomákat, a jó borokat, tósztokat, vagy a jeles étkeket. Ínyenc zeneszerzőkről is sokat hallhatunk, énekelt receptekből azonban bizonyára nem sokan tudnának idézni. A Kodály Kórus a következő koncertjére – amely február 21-én a Kölcsey Központ Báltermében lesz – ezért válogatott össze egy kosárravalót a zeneirodalom gasztronómiához kapcsolódó nyalánkságaiból az omlett énekelt receptjétől a boszorkánykonyháig. És ha netalán a karneváli hangulatban a közönség megszomjazna, a végén még egy „nemcsakhallható” de ízlelhető csemegébe is belekóstolhat a hangverseny végén…

 

Bővebb információk és jegyvásárlás IDE kattintva.

További híreink

A Kodály Filharmónia Debrecen az alábbi felhíváshoz csatlakozva 2020. június 4-én, 16 óra 30 perckor néma tiszteletadással emlékezik meg a szomorú történelmi eseményről.

Június 2-án, kedden végre eljön a pillanat, amikor hosszú idő és számos felvétel után újból élőben zenélhetnek a Kodály Filharmónia Debrecen művészei a közönségnek. Szintén ezen a napon csatlakozunk a MODEM által kezdeményezett „Lépj a körbe!” projekthez.

A Kodály Kórus Debrecen a járványhelyzet enyhülésével újraindította a művészeti munkát. Ennek lehetősége a távolságtartás szabályait betartó kis csoportokban történő próbafolyamat. Pünkösd ünnepére ennek a munkának eredményét egy online műsor formájában osztja meg közönségével.

A(z) Kodály Kórus Debrecen oldalon az üzemeltető süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi szabályzat rendelkezései szerint. A süti fájlok a számítógépén tárolódnak.