System message

Énekelt táncok

Énekelt táncok

Időpontok: 2018. április 10-11-12.

Helyszín: általános iskolák

A tánc végigkíséri kultúrtörténetünket: az ünnepek, a társasági események, a szórakozás elképzelhetetlen volt a régebbi időkben tánc nélkül. Minden kornak megvoltak a maga divatos táncai, a néphagyományban éppúgy, mint az arisztokrácia, vagy később a városi, polgári közönség körében.

A Kodály Kórus műsora bepillantást ad a tánc gazdag világba, a reneszánsztól napjainkig. A közkedvelt táncformáknak – amelyek általában hangszereken szólaltak meg – a vokális repertoárban is megtaláljuk megfelelőit.  Az előadáson megismerkedhetünk a különböző táncritmusok típusaival, ki is próbálhatjuk őket, sőt egy-két jellegzetes tánclépést el is sajátíthatunk.  A pavane-tól a swingig, a gagliarda-tól a szambáig élvezhetjük ennek a színes világnak vidám muzsikáját.

 

Közreműködik: Kodály Kórus Debrecen

Vezényel: Szabó Sipos Máté

A koncert időtartama: 45 perc

A koncertekre a belépőjegyek ára: 200 Ft/fő (kísérőknek ingyenes).

A foglalás a jelentkezés sorrendjében történik, kérjük, foglalják le helyeiket minél előbb!

 

Az ifjúsági programokkal kapcsolatban érdeklődni Kiss Juditnál lehet a 30/338 08 73-as telefonszámon, illetve a kiss.juditerzsebet@kodalyfilharmonia.hu email címen.

További híreink

Lapozza át a 2018/19-es évadot bemutató kiadványunkat és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb bérletet a négyféle – Napló, Korzó, Gulyás, Rubányi – ajánlat közül!

20 bérletes hangverseny, több mint 40 külföldi fellépés, előadások Budapest legrangosabb fesztiváljain, számos kamarakoncert és közönségtalálkozó, folyamatos belföldi felkérések, külföldi turnék, CD-felvételek, performanszok, videoklipek – ismételten sűrű és sokszínű szezont zártunk le.

2018. Június 8-án – immár hagyományosan a Hal közben – tartottuk évadzáró ünnepségünket, amely alkalomból köszönthettük jubiláló munkatársainkat, valamint elismerésünket fejezhettük ki az évadban kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészeink felé.

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.